Dekan'ın Mesajı

Prof. Dr. Süleyman KAYTAKOĞLU

Sevgili Öğrenciler,

Mühendislik Fakültesi olarak dinamizmi, araştırmayı ve bilgiye ulaşmayı teşvik edici bir eğitim için bir aradayız. Yeni bir hayata başlangıcın ilk adımı olan bu yolda, geleceğinizi şekillendireceğiniz süreçten beraber geçiyor olmanın mutluluğu içerisindeyim. Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi olarak amacımız; kampüsümüzü modern ve teknolojik yapılara kavuşturmak, zorlu mücadele ve yoğun emeğin ardından üniversitemize giren öğrencilerimizi mesleki açıdan sürekli değişimi izleyebilen, takım çalışması yapabilen, evrensel bilime katkıda bulunacak, mesleklerinde farklılıklar yaratabilecek lider mühendisler olarak yetiştirmek, çalışanlarımızın maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılayarak birlik ve beraberlik içerisinde ortak hedeflere ulaşılmasını sağlamaktır.

Fakültemiz, bünyesinde Bilgisayar, Çevre, Elektrik-Elektronik, Endüstri, İnşaat, Kimya, Makine, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği olmak üzere yedi bölümü barındırmaktadır. Bölümlerdeki lisans programları mühendislik ana dersleri, bölüm dersleri ve seçmeli dersler üzerine yapılandırılmıştır. Teorik olarak verilen dersler laboratuvar ve uygulama dersleri ile tamamlanmaktadır. Bununla birlikte yaz aylarında çeşitli endüstri kuruluşlarında staj yapan öğrencilerimiz, teorik olarak öğrendikleri bilgileri uygulama şansına erişebilmektedir. Tüm programlarımız MÜDEK (Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) tarafından akredite edilmiş ve bu programlara EUR-ACE (European Accreditation of Engineering Programmes) etiketi verilmiştir. Mühendislik Programları için Avrupa Akreditasyonu anlamına gelen EUR-ACE Etiketi, diplomalarımızın Avrupa ve Amerika’daki tanınırlığını arttırmıştır. Ayrıca fakültemizde öğrencilerimize ulusal ve uluslararası projelerde yer alma, değişim programlarına katılma, çift anadal ve yandal programlarına dahil olma fırsatı sunulmaktadır.

Fakültemizden bugüne dek 3000’in üzerinde öğrencimiz mezun olmuştur. Mezunlarımızın başarıları bizlerin en büyük gurur ve mutluluk kaynağıdır. Çalışma hayatına atılacak öğrencilerimize, etik değerlere her zaman bağlı kalarak elinizden gelenin en iyisini yapmaya, merakınızı her zaman canlı tutmaya, emeğe saygı duymaya ve eleştirileri kendinizi geliştirmede bir amaç olarak görmeye gayret etmenizi diliyor ve tavsiye ediyorum. Siz gençlerimizi bugünlere getiren sevgili ailelerine ve sizleri yetiştirmek amacıyla yoğun emekler veren tüm meslektaşlarıma değerli emekleri için teşekkürlerimi sunuyorum.